У Київській області Червоний Хрест відкрив кімнату психосоціальної підтримки

У Київській області Червоний Хрест відкрив кімнату психосоціальної підтримки

7 жовтня відбулося відкриття кімнати психосоціальної підтримки – «безпечного місця» ─ в смт. Гребінки Васильківського району Київської області. Кімнату було відкрито у рамках проекту Товариства Червоного Хреста України «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», що фінансується урядом Японії через Міжнародну Федерацію Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Кімната знаходиться у приміщенні Гребінківської гамназії. У цей день також відбулися урочистості з нагоди 15-річчя Гребінківської гімназії. На захід завітали районні депутати, керівники району та представники інших навчальних закладів з учнівськими командами. Після офіційних урочистостей свято продовжилось у формі квесту, де команди-учасники демонстрували свої вміння та спритність. В кімнаті Червоного Хреста розташувалася станція, де діти показали та вдосконалили свої знання про Міжнародний Рух Червоного Хреста.

У кімнаті психосоціальної підтримки Червоного Хреста відбуватимуться заходи, спрямовані на психосоціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб (жінок і дітей), демобілізованих військовослужбовців і членів їх сімей: тематичні заняття, цікаві майстер-класи, психологічні консультації тощо.

Share this post