Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відвідала Тернопільську обласну організацію ТЧХУ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відвідала Тернопільську обласну організацію ТЧХУ

Представники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні, спостерігачі Драгослав Цвєніч та Лєшек Кочік, зустрілись із головою Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Олександрою Бригадир.

Вони поцікавилися специфікою роботи організації, її діяльністю щодо гуманітарної допомоги та соціально-психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Олександра Михайлівна зазначила, що ВПО отримують в організації не лише гуманітарну допомогу, а й психосоціальну підтримку у рамках проекту «Розвиток навичок емоційної стійкості серед молоді» за сприянням Червоного Хреста Данії.

Голова Тернопільської обласної організації розповіла про те, що кожна внутрішньо переміщена особа з Донецької, Луганської областей та АР Крим, яка приїхала у Тернопіль на тимчасове проживання, отримала у міській організації ТЧХУ продуктовий та гігієнічний набір за фінансової підтримки Німецького Червоного Хреста. Також надзвичайно велику підтримку внутрішньо переміщеним  особам надає Національний Комітет ТЧХУ.

Згодом, після зустрічі у Тернопільській обласній організації Товариства, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у супроводі директора департаменту соціального захисту населення Вадима Боярського та заступника департаменту Володимира Росоловського відвідала Петриківський геріатричний пансіонат, в якому проживають 11 внутрішньо переміщених осіб.

Share this post