У Львові Червоний Хрест навчає школярів і студентів надавати першу допомогу

У Львові Червоний Хрест навчає школярів і студентів надавати першу допомогу

Уже давно відомо про існування так званої «золотої години»: того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в критичне становище, перебуває між життям і смертю.

Максимальні компенсаторні функції організму людини при виникненні раптових і серйозних ушкоджень можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме впродовж першої години після настання нещасного випадку надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток ускладнень. Саме тому Червоний Хрест регулярно навчає населення навичкам надання першої допомоги.

Так, Личаківська районна організація Товариства Червоного Хреста України м. Львова 28 вересня провела навчання з першої долікарської допомоги у середній загальноосвітній школі №21 у 11-му класі, а 29 вересня – у Львівському техніко-економічному коледжі НУ «Львівська політехніка».

На заняттях у школі інструктор Червоного Хреста з навчання навичкам надання першої допомоги вчила дітей легенево-серцевої реанімації, бинтуванню ран різних типів, послідовності допомоги постраждалому, якщо він раптом знепритомнів, тощо. На занятті було вичерпано 6-годинну програму Червоного Хреста з надання першої допомоги. Це дозволило видати учням підтверджуючі їх знання сертифікати міжнародного зразка. Всього прослухали курс надання першої долікарської допомоги 26 учнів.

У Львівському техніко-економічному коледжі НУ «Львівська політехніка» у тренінгу з першої допомоги взяли участь дві групи студентів – першого і третього курсів. Були розглянуті серцево-легенева реанімація, зупинка кровотеч, бинтування ран, допомога при удушенні, утопленні, опіках, транспортування потерпілих та ін., які входять у 6-годинну програму Червоного Хреста з надання першої долікарської допомоги. В коледжі проводять ознайомлення студентів з правилами першої допомоги під час вивчення предметів, пов’язаних з цивільним захистом населення. Червоний Хрест на занятті створив нагоду розглянути не лише теоретичний матеріал, але і попрактикуватися на спеціальних муляжах. Всього отримали сертифікати у цей день 43 студенти.

Share this post