Червоний Хрест провів транскордонні навчання загонів швидкого реагування України та Білорусі

Червоний Хрест провів транскордонні навчання загонів швидкого реагування України та Білорусі

28-30 вересня у смт. Козин (с. П’ятихатки) Київської області відбулися транскордонні навчання загонів швидкого реагування Червоного Хреста України та Білорусі.

Навчання проходили в рамках проекту PrepCap: «Підвищення потенціалу готовності і реагування Товариства Червоного Хреста України та Білоруського Товариства Червоного Хреста». Проект, який триває з квітня 2015 року і продовжиться до березня 2017 року, має на меті зміцнити потенціал готовності та реагування Товариства Червоного Хреста України та Білоруського Товариства Червоного Хреста на природні та техногенні надзвичайні ситуації. Проект реалізується під управлінням Австрійського Червоного Хреста, а його партнерами є Товариства Червоного Хреста України та Білорусі, Болгарський, Данський, Італійський Червоний Хрест та Університет м. Інсбрук (Австрія).

Усі дні тренінгу супроводжувалися інтенсивними теоретичними і практичними сесіями з різних тем: комунікація у кризовій ситуації, психосоціальна підтримка, аварійно-рятувальні методи і надання першої допомоги постраждалим у важко-доступних місцях з використанням спецобладнання (мотузок), методи навчання надання першої допомоги шляхом імітації умовних поранень (грим) тощо.

30 вересня у рамках практичної частини навчань, на полігоні ДП “Мобільний рятувальний центр”, учасники влаштували імітацію прийому потоку біженців з іншої країни, для яких розгорнули транзитний і реєстраційний центр з 16 наметів, у кожному з яких надавалась певна допомога. Були відпрацьовані різні сценарії надзвичайних ситуацій – пологи у жінки, маленька дитина, яка загубила батьків, чоловік із небезпечною інфекційною хворобою, постраждалий з укусом тварини тощо. Члени загонів швидкого реагування продемонстрували навички в сферах першої допомоги, кризової комунікації та психосоціальної підтримки.

У події взяли участь представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, представники Австрійського, Болгарського та Італійського Червоного Хреста.

prepcap-1

prepcap-eu

https://www.youtube.com/watch?v=8MjNBCejdyo

https://www.youtube.com/watch?v=03UdZ7iGnLc

Share this post