Загін швидкого реагування Червоного Хреста взяв участь у масштабних навчаннях рятувальників у аеропорту “Бориспіль”

Загін швидкого реагування Червоного Хреста взяв участь у масштабних навчаннях рятувальників у аеропорту “Бориспіль”

27 вересня в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулися масштабні навчання рятувальних служб, в яких були задіяні до 200 фахівців-рятувальників і 35 одиниць рятувальної техніки, в тому числі транспортний літак Ан-26 і вертоліт Мі-8 Збройних сил України. Під час навчань були змодельовані різні аварійні ситуації.

Аварійно-рятувальне навчання проходили в кілька етапів, кожен з яких передбачав власний сценарій.

Відповідно до першого сценарію, літак здійснює аварійну посадку в деякому віддаленні від аеродрому, а рятувальники на вертольоті шукають уламки, осередки займання і доповідають про ситуацію пожежним, які виїжджають на місце катастрофи і гасять пожежу.

Другий сценарій – імітація аварії на борту літака і вимушена посадка на подушку з піни.

Третій сценарій – пожежа на борту літака, де знаходяться команда і 21 пасажир. Повітряне судно аварійно садять, команда рятувальників евакуює постраждалих, а загін швидкого реагування надає їм першу допомогу і транспортує до «швидкої».

У навчаннях, які стали наймасштабнішими за всю історію незалежної України, брали участь представники аварійно-рятувальної команди аеропорту «Бориспіль», фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій, Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, особовий склад Національної поліції аеропорту «Бориспіль» і представники Бориспільського відділення поліції в Київській області. Крім того, свою майстерність продемонстрували представники Військово-Повітряних Сил ЗС України, персонал контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України.

 

Share this post