Я пройшла відповідні тренінги та можу допомагати кожному, кому це необхідно, – Ірина

Я пройшла відповідні тренінги та можу допомагати кожному, кому це необхідно, – Ірина

Волонтери не тільки допомагають кожному, хто цього потребує, а й мотивують інших людей долучатися до команди та робити все можливе для підтримки населення. Зараз, коли велика кількість людей стикнулася з кризовими подіями через ескалацію збройного конфлікту в Україні та потребує турботи про соціальне благополуччя та психічне здоров’я – дуже важливо розвивати та вдосконалювати навички правильного надання підтримки постраждалому населенню.

Однією з таких ініціативних волонтерок є двадцятирічна Ірина Пасєвич, яка навчається в Ужгородському національному університеті на Факультеті суспільних наук і використовує отримані знання на практиці.  Дізнавшись про Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ), дівчина зрозуміла, що розділяє Основоположні принципи організації, і з січня 2022 року стала волонтеркою напрямку психосоціальної підтримки. Ірина не лише допомагала постраждалим, а й активно навчалася тому, як бути волонтером і швидко стала гарним прикладом для своїх колег.

«Спочатку я брала участь у видачі гуманітарної допомоги та реєстрації людей, які вимушено покинули власні домівки. Згодом доєдналася до команди напрямку психосоціальної підтримки, адже турбота про психічне здоров’я людей також важлива. Я пройшла відповідні тренінги та можу допомагати кожному, кому це необхідно». – Ділиться Ірина про своє волонтерство в ТЧХУ.

Допомагати покращити емоційний стан, відновити почуття безпеки, підвищити стійкість до стресу та знайти однодумців – ці та інші позитивні зміни допомагає відчути Ірина людям різного віку, статусу та поглядів під час заходів з психосоціальної підтримки. Адже багато людей стикнулися з кризовими подіями та не здатні самостійно впоратися зі стресом.

Майбутнім волонтерам Ірина бажає не боятися змін та постійно вдосконалювати власні навички. А головне, вірити в себе та пам’ятати про правило трьох «Н»: немає нічого неможливого! Адже віра в себе допомагає досягати будь-яких цілей, надихати та підтримувати інших людей.

Share this post