У Тернополі волонтери Червоного Хреста вчили дітей надавати першу медичну допомогу

У Тернополі волонтери Червоного Хреста вчили дітей надавати першу медичну допомогу

У Тернополі волонтери Товариства Червоного Хреста України вчили дітей надавати першу медичну допомогу. У навчаннях взяли участь переможці конкурсу малюнку “Врятуй життя”. Навчання відбулося в Українському будинку “Перемога”.

Волонтер Роман Радійовський розповів дітям, як надавати першу медичну допомогу.

40 переможців конкурсу малюнків нагородили грамотами та вручили подарунки. Семикласниці Анастасії Ковдрин подарували шкільне приладдя. Дівчина розповіла, що намалювала.

“Зобразила, що одна людина – сіра. Вона потребує підтримки. І декілька інших людей прийшли їй допомогти. Допомога дуже потрібна людям”, – каже учасниця конкурсу Ковдрин.

Голова міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Лех розповіла, що конкурс малюнків розпочався у вересні. Жінка каже, у ньому взяли участь 70 хлопців та дівчат віком від 9-ти до 16 років:

“Ми хочемо популяризувати діяльність Товариства Червоного Хреста, щоб діти взнали, що робить Червоний Хрест. Ми хотіли всім нагадати про милосердя, доброту, співчуття. Щоб діти знали, що поряд з ними є люди, які потребують уваги і підтримки”.

За словами Лех, на обліку міської організації Червоного Хреста знаходиться близько тисячі одиноких людей похилого віку та сімей загиблих у збройному конфлікті. Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста діє понад 70 років.

 Детальніше дивіться у відео сюжеті від Суспільне. Тернопіль

Share this post