У Чернівцях Український Червоний Хрест провів перший тренінг з першої психологічної допомоги для юристів системи безоплатної правничої допомоги

У Чернівцях Український Червоний Хрест провів перший тренінг з першої психологічної допомоги для юристів системи безоплатної правничої допомоги

Розпочалась серія тренінгів, яка проводиться Українським Червоним Хрестом для представників Безоплатної правничої допомоги за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської.

В рамках тренінгів заплановано навчання юристів системи безоплатної правничої допомоги по всій Україні.

Система Безоплатної правничої допомоги (БПД) — це мережа точок доступу до правничої допомоги по всій Україні та канали отримання правничих послуг онлайн. Послуги надаються відповідно до ЗУ «Про безоплатну правничу допомогу». Надаючи правничі послуги, юристи можуть взаємодіяти з різними категоріям населення та стикатись зі складними ситуаціями під час роботи. І вміння своєчасно та правильно надавати підтримку з ментального здоров’я дуже корисні для них.

Тренінги стануть одним з важливих елементів пріоритетного проєкту «Проведення навчання фахівців системи надання безоплатної правничої допомоги у сфері ментального здоров’я», який реалізує Міністерство юстиції в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Учасники тренінгу дізнались, що таке перша психологічна допомога (ППД) та кому її надавати; які основні принципи надання ППД, як не завдати ще більшої шкоди людині; ознайомились зі складними реакціями та допомогою в таких випадках; навчались розставляти пріоритети, допомагаючи одночасно великій кількості людей; дізнались про важливість точного надання інформації та доступу до інших соціальних послуг. Окрім того, учасники ознайомились зі стратегіями турботи про себе до, під час та після надання допомоги.

Український Червоний Хрест проводить навчання в рамках програми #EU4Health, яка реалізується за підтримки Європейської комісії з метою підтримки населення, яке постраждало через війну в Україні.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» забезпечує Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за експертного партнерства та підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

Більше про Програму на платформі «Ти як?».

Share this post