Український Червоний Хрест спільно з Держводагенством реалізовуватиме проєкти із забезпечення населення доступом до води

Український Червоний Хрест спільно з Держводагенством реалізовуватиме проєкти із забезпечення населення доступом до води

Сьогодні підписано Меморандум між Українським Червоним Хрестом та Державним агентством водних ресурсів України щодо забезпечення потреб населення у водних ресурсах.

«Велика війна поставила нові виклики перед Українським Червоним Хрестом. Якщо раніше нашим пріоритетом була підтримка медичної та соціальної сфер, то наразі ми реалізовуємо 138 напрямів і програм. Одним з таких пріоритетних напрямів, що виник у результаті реагування на Каховську катастрофу– став напрямок WASH, спрямований на створення умов для забезпечення українців водою. Саме тому Український Червоний Хрест, як найбільша національна гуманітарна організація, яка відповідно до Закону України «Про Товариство Червоного Хреста України» є допоміжним органом Уряду, готова долучитися до співпраці з Державним агентством водних ресурсів з метою допомоги у забезпеченні водою наших громадян», — зазначив Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

Стале управління водними ресурсами, посилення технічної спроможності водного господарства, а також підтримка громад, що мають проблеми із питною водою, важлива та необхідна, особливо зараз, коли водні ресурси України зазнали негативного впливу внаслідок війни.

«Одним з пріоритетних напрямків співпраці з Українським Червоним Хрестом є надання допомоги вразливим категоріям населення України, які постраждали внаслідок бойових дій, шляхом забезпечення їм доступу до води», — наголосив голова Держводагентства Михайло Янчук.

Український Червоний Хрест готовий взяти участь у підтримці сільських населених пунктів, що користуються привізною водою, у забезпеченні централізованим водопостачанням; сприяти водозабезпеченню територій, постраждалих внаслідок військових дій; надати підтримку у підвищенні стійкості функціонування інфраструктури водного господарства, в тому числі для реагування на аварії та надзвичайні ситуації.

Окрім того, обговорено проведення спільних інформаційних заходів з питань води та довкілля, зменшення ризиків стихійних лих, дбайливого ставлення до водних ресурсів, правил безпечної поведінки в ситуаціях, пов’язаних з наслідками війни та іншими видами загроз тощо.

Share this post