У Києві відбувся IHL Winter Camp

У Києві відбувся IHL Winter Camp

29-31 січня було проведено IHL Winter Camp – захід для студентів 4 курсу бакалаврату та 1-2 курсів магістратури спеціальності «Міжнародне право» та «Право». Загалом на IHL Winter Camp було 25 студентів представили 15 вищих навчальних закладів із 10 регіонів України.

Впродовж трьох днів учасники заходу мали змогу долучитися до обговорення принципів міжнародного гуманітарного права (МГП) щодо ведення бойових дій, права воєнної окупації, відповідальності за порушення МГП, а також інших актуальних тем з МГП. Метою заходу було донести до студентів основні аспекти МГП не просто у формі лекцій, а використовуючи групову роботу та інтерактивні форми навчання.

Окрім того, учасники дізналися більше про діяльність Українського Червоного Хреста, Міжнародного Комітету Червоного Хреста та про Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
Організований Українським Червоним Хрестом за підтримки Британського Червоного Хреста й за сприяння Міністерства закордонних справ у справах Співдружності та розвитку Великої Британії.

Нагадаємо, що міжнародне гуманітарне право — це галузь права, яка встановлює правила ведення збройних конфліктів. Його метою є обмеження насильства під час війни.

 

Share this post