Навички, які рятують життя, продемонстрували представники Українського Червоного Хреста для поліції охорони Житомирщини

Навички, які рятують життя, продемонстрували представники Українського Червоного Хреста для поліції охорони Житомирщини

Правоохоронці поліції систематично проходять навчання та удосконалюють свої професійні навички, адже в умовах війни кожен з них має знати, як урятувати людину до приїзду «швидкої».

Інструктори з першої допомоги Житомирської обласної організації Українського Червоного Хреста ознайомили поліцейських з алгоритмом надання першої допомоги. На практиці відпрацювали відновне положення та серцево-легеневу реанімацію для дорослих людей й дітей, розглянули види кровотеч та способи їх зупинки.

«Закидаю голову постраждалого назад і упродовж 10 секунд визначаю, чи є у нього дихання. Переконуюсь у відсутності дихання. Прошу перехожого викликати фахівців і негайно переходжу до проведення серцево-легеневої реанімації. Для цього стаю на коліна поряд із постраждалим. Звільняю грудну клітку від одягу. Розміщую основу долоні однієї руки на середині його грудної клітки, другу руку кладу поверх першої, пальці у замок. Лікті прямі. Здійснюю 30 натискань зі швидкістю 100-120 разів на хвилину на глибину близько 5-6 см. Реанімаційні дії здійснюю до приїзду “швидкої допомоги”, або до прояву ознак дихання у постраждалого ознак життя. Пам’ятайте, для того, щоб надання першої допомоги було ефективним алгоритми надання допомоги в тих чи інших випадках має бути відпрацьована практично», – розповіла Людмила Віцінська.

Дані: Управління поліції охорони в Житомирській області.

 

Share this post