Розширення співпраці у напрямку психосоціальної підтримки на Закарпатті

Розширення співпраці у напрямку психосоціальної підтримки на Закарпатті

Майже 31 тисяча мешканців Закарпаття отримали психосоціальну підтримку протягом минулого року від Українського Червоного Хреста. За допомогою звертались як місцеві мешканці, так і родини, що вимушено покинули власні домівки та переїхали до регіону.

Волонтери й співробітники напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки провели понад 2 150 заходів, а саме сесій з турботи, занять з елементами творчості, активних ігор тощо.

За координації Закарпатської обласної військової адміністрації (ОВА) цього року планується розширення кількості просторів з психосоціальної підтримки в області. Про цю співпрацю під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад обговорили заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський, представники Закарпатської обласної організації Українського Червоного Хреста та Закарпатського обласного центру соціальних служб.

Першим етапом буде налагодження зв’язків між громадами та організаціями, які надають таку послугу.

«У новому році нам необхідно консолідувати зусилля задля збільшення кількості місць, де люди можуть отримати психосоціальну підтримку. Зараз особливо важливо охопити такою допомогою ветеранів, членів їхніх родин, сім’ї поранених, полонених, зниклих безвісти чи загиблих військовослужбовців. Першочергове завдання – створити якомога більше осередків у громадах», – відзначив Петро Добромільський.

Під час зустрічі голова Закарпатської обласної організації Українського Червоного Хреста Іванна Сабо зазначила:
«У рамках діяльності досі ми фокусувалися на роботі з дітьми та людьми похилого віку. Зараз ми плануємо розширити діяльність для демобілізованих військових і членів їхніх родин. Перші заходи вже проведені в Ужгороді, Великому Березному, Тячеві й Рахові».

Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста реалізує напрямок психічного здоров’я та психосоціальної підтримки з травня 2022 року за підтримки Данського Червоного Хреста. Зазначимо, що співпраця з представниками державного сектору активно підтримується Європейською комісією в рамках програми EU4Health.

Share this post