Для школярів Закарпаття волонтери Українського Червоного Хреста вперше провели воркшоп Sprint

Для школярів Закарпаття волонтери Українського Червоного Хреста вперше провели воркшоп Sprint

Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста провела в Ужгороді Sprint-воркшоп з розробки молодіжних соціальних ініціатив. Захід за участі учнів 9-11 класів відбувся в Ужгородському ліцеї №4 з поглибленим вивченням словацької мови.

Мета заходу — ознайомлення школярів з особливостями написання соціального проекту за методологією Данського Молодіжного Червоного Хреста «Sprint», який можна втілити найближчим часом. Особливість цього заходу полягала в тому, що молодь за 4 години пройшла усі етапи: від визначення проблеми до поетапного плану її вирішення. Школярам потрібно було створити реалістичний соціальний проект, який покращує перебування дітей у навчальному закладі та створює комфортний власний простір.

Під час воркшопу школярі вивчали поняття безпечного простору, визначали ідеї майбутнього проекту, а також шляхи та методи його удосконалення. Учасників заходу навчали складати поетапний план реалізації майбутнього проекту.

Подібні заходи є дуже актуальними й сприяють соціальному, ментальному та інтелектуальному розвитку школярів. Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста сприятиме популяризації подібних проектів серед молоді Закарпаття.

Share this post