Український Червоний Хрест взяв участь у Першому всеукраїнському конгресі з фізичної терапії, який протягом двох днів проходив в Івано-Франківську

Український Червоний Хрест взяв участь у Першому всеукраїнському конгресі з фізичної терапії, який протягом двох днів проходив в Івано-Франківську

Співробітники відділу Фізичної та психічної реабілітації мали унікальну можливість зустрітися з національними та іноземними експертами у сфері реабілітації, обмінятися ідеями, поділитися результатами проведених досліджень, отримати досвід фахівців у сфері фізичної реабілітації, а також обговорити подальші кроки для вдосконалення системи реабілітації населення України в умовах війни.

Також під час лекцій, воркшопів, майстер-класів і панельних дискусій учасники дізнались більше про:

  • сучасні підходи у нейрореабілітації;
  • особливості фізичної терапії в педіатрії;
  • формальну та неформальну освіту фізіотерапевтів;
  • актуальні питання розвитку фізичної терапії в умовах війни.

В рамках конгресу делегат від Канадійського Червоного Хреста Террі Вілсон презентувала принципи реабілітації в громадах Канади, а також діяльність Мобільних реабілітаційних команд Українського Червоного Хреста.

Участь у події стала важливою для команди, адже наразі в Україні є потреба супроводу пацієнтів після виписки з реабілітаційного центру. Окрім адаптації самої людини до нового життя, важливо надати знання її родичам щодо правильного спілкування та підтримки. І ми вбачаємо перспективу у співпраці із закладами освіти, які готують фізичних терапевтів, а також медичними закладами, де є потреба супроводу пацієнтів після виписки. Забезпечення якісних послуг з реабілітації на дому буде можливе завдяки Мобільним реабілітаційним командам.

Share this post