Український Червоний Хрест долучився до технічної групи в рамках реалізації Оперативної дорожньої карти з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки

Український Червоний Хрест долучився до технічної групи в рамках реалізації Оперативної дорожньої карти з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки

Цієї середи в Києві Товариство Червоного Хреста України взяло участь у технічній робочій групі з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Подія відбулася в рамках реалізації Оперативної дорожньої карти «Пріоритетні багатосекторні заходи із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні під час та після війни».

Програма робочої групи – Планування шляху вперед: перегляд Дорожньої карти ключових дій з ПЗПСП з представниками сектору неурядових організацій. Під час групової роботи були детально розглянуті досягнення, перешкоди та пріоритети на наступні роки щодо реалізації заходів, зазначених у Дорожній карті:

  • Групова робота з Дорожньою картою, а саме розбір структури в контексті динаміки розвитку напрямку ПЗПСП в Україні.
  • Посилення професійної підготовки психологів і психотерапевтів.
  • Зусилля зі зменшення стигми щодо ПЗПСП серед населення України.
  • Покращення системи перенаправлення населення для отримання психологічних послуг.
  • Розробка підходів з ПЗПСП для різних груп вразливості, в тому числі для людей похилого віку, людей з інвалідністю.
  • Підвищення обізнаності серед населення України про важливість ПЗПСП.

Учасниками групи стали партнери, залучені до реагування у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) під час війни в Україні. Це представники міжнародних і громадських організацій, залучених до діяльності у сфері ПЗПСП в Україні, серед яких WHO Regional Office for Europe (Європейське регіональне бюро ВООЗ), Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство соціальної політики України та Міністерство ветеранів України. Також до складу групи увійшли керівник Департаменту реабілітації і підтримки Анна Діденко та начальник відділу психічного здоров’я і психосоціальної підтримки Катерина Крикля.

Нагадуємо, що метою Дорожньої карти є покращення психічного здоров’я та психосоціального добробуту населення України, яке постраждало від війни (ветерани та їхні родини, люди, які вимушено покинули власні домівки, люди з інвалідністю, ті, хто зазнав гендерно зумовленого насильства, люди, які постраждали від бойових дій та інші вразливі категорії населення). Вона розроблена за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках реалізації Національної програми ПЗПСП, створеної за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Share this post