У Дніпрі відбулося навчання волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки

У Дніпрі відбулося навчання волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки

З кожним днем, у зв’язку зі збільшенням вибухонебезпечних залишків війни, забрудненням територій країни мінами та міграцією їх після підтоплення, збільшується потреба в інформуванні людей щодо мінної небезпеки. Тому у Дніпропетровській області розширюватиметься діяльність за програмою «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни» у районних організаціях Товариства Червоного Хреста України області.

З цією метою з 4 по 7 липня 2023 року у м.Дніпро відбувалося навчання для волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки. Підготовлені інструктори місцевих організацій Товариства Червоного Хреста України розповсюджуватимуть інформацію щодо загрози мін та підвищувати рівень обізнаності серед населення про алгоритми дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Адже, проінформована людина може уникнути небезпечних для життя ситуацій у разі виявлення мін чи інших вибухових предметів.
Навчання відбувалося у рамках підтримки програми BraVo.

Нагадаємо, що програма «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни» реалізується завдяки підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Share this post