Програма «Обійми турботи» для підтримки дітей Київщини

Програма «Обійми турботи» для підтримки дітей Київщини

Товариство Червоного Хреста України спільно з Nivea реалізують програму «Обійми турботи» для підтримки дітей, які постраждали від війни.

Товариство Червоного Хреста України та NIVEA співпрацюють з 2021 року. Одна зі спільних ініціатив – програма «Обійми турботи». Основна ціль програми – підтримка дітей, які постраждали від війни, у тому числі дітей внутрішньо переміщених родин, які оселилися на Київщині.

Програма передбачає різноманітні зустрічі, творчі, розважальні заходи, навчальні й освітні сесії та психосоціальну підтримку. Це і кінопокази, екскурсії, відвідування виставок і музеїв, й уроки толерантності, неконфліктного спілкування в загальноосвітніх навчальних закладах, групові заняття з елементами творчості тощо.

Також є окремий напрямок «Діти і війна. Техніки зцілення», де залучаються спеціалісти, щоб допомогти подолати стрес і травматичні переживання дітям, які постраждали внаслідок військових дій. Все це має на меті підтримати дітей, подарувати їм більше позитивних емоцій та покращити їх психоемоційний стан.

Продовжуємо далі втілювати програму задля дітей.

На курс програми «Діти і війна. Техніки зцілення» можуть зареєструватися мешканці Києва та ВПО, які знайшли прихисток у столиці – https://cutt.ly/p7OVzH9. Реєстрація є обов’язковою, адже кількість місць обмежена!

Після реєстрації з вами зв’яжуться наші спеціалісти та розкажуть усі деталі курсу.

На групових заняттях розглядаються:

  1. нав’язливі думки та почуття: такі проблеми як погані спогади, порушення сну та прокручування в пам’яті того, що сталося. Діти навчаються більш розуміти себе та технікам самодопомоги.
  2. збудженість, неможливість розслабитися й сконцентруватися та безсоння. Діти/підлітки навчаються технікам релаксації та відновленню сну. феномен уникання місць, людей та ситуацій, які нагадують про пережиті події;
  3. робота з страхами та труднощами сприйняття усього, що нагадує про події, пов‘язані з війною, переселенням та травмою;
  4. діти/підлітки навчаються незамовчувати свої переживання, ділитися хвилюваннями один з одним та зі своїми батьками, надавати підтримку;
  5. також навчають інструментам психологічної самодопомоги, якими вони зможуть користуватися в подальшому житті, особливо в стресових ситуаціях.

Кожен курс розпочинається по наповненню групи відповідно до віку дітей і становить 7 зустрічей, що в загальному триває близько 4 тижнів (2-годинні заняття 1-2 рази на тиждень).

Заняття відбуваються у невеликих групах (10-15 осіб).

Share this post