Товариство Червоного Хреста України відкриває центри психосоціальної підтримки у Кам’янець-Подільському та Тернополі

Товариство Червоного Хреста України відкриває центри психосоціальної підтримки у Кам’янець-Подільському та Тернополі

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) запускає роботу Центрів психосоціальної підтримки по усій Україні. Наразі вже працює 5 таких Центрів і найближчим часом з’явиться ще два: в Кам’янець-Подільському та Тернополі. Проєкт реалізується в рамках спільної діяльності з Данським Червоним Хрестом.

Мета таких центрів – надати психосоціальну підтримку громадам через залучення їх до різних активностей та прийняття спільних рішень.

Від початку війни в Україні значно зросла потреба населення в психосоціальній підтримці, адже багато людей втратили житло, були розлучені з рідними, вимушені були покинути власні домівки, перебували під обстрілами чи тимчасовою окупацією. Все це має значний вплив на людей, викликаючи у них дистрес, а в подальшому може призвести до серйозних проблем із психічним чи фізичним здоров’ям. З метою покращення психічного здоров’я та психосоціального благополуччя постраждалого населення, працює команда Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ). Лише за 2022 рік більше 230 000 людей отримали допомогу з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки під час участі в заходах, спілкування з волонтерами та психологами чи через отримання наборів з психосоціальної підтримки для сімей.

«В умовах війни важливо не тільки підтримувати людей гуманітарною допомогою, але й турбуватися про їх психічне здоров’я. Тому Червоний Хрест України відкриває Центри психосоціальної підтримки, в яких родини можуть отримати необхідну емоційну підтримку та навчитися турбуватися про себе і своїх близьких», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Волонтери проводять в Центрах:

  • заняття з елементами творчості для груп дітей та дорослих (малювання, ліпка тощо);
  • активні ігри (спортивні змагання, заняття на природі та інше);
  • сімейні заходи, спрямовані на покращення взаємодії та підтримки між всіма членами родини;
  • психоедукаційні сесії, на яких батьки можуть дізнатися, як подолати стрес і потурбуватися про близьких.

Всі заходи мають на меті допомогти учасникам зняти емоційну напругу, відновити почуття безпеки, підвищити стресостійкість, а ще корисно провести час з близькими та друзями. Окрім того, в центрах проводитимуться тренінги та навчальні сесії для волонтерів і співробітників ТЧХУ, завдяки яким вони можуть правильно надавати допомогу кожному, хто цього потребує.

Відвідати заходи у Центрі ПСП можуть як місцеві мешканці, так і родини, які вимушено покинули власні домівки. Зареєструватися до участі у заході або дізнатися про деталі роботи центру можна, звернувшись до найближчої місцевої організації ТЧХУ.

Центри ПСП знаходяться за адресами:

  1. м. Івано-Франківськ: вул. Івана-Франка, 25 А (навпроти ліцею №5). Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 9:00-17:00.
  2. м. Львів: вул. Т. Г. Шевченка, 25. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 09:00-18:00.
  3. м. Полтава: пл. Павленківська, 3 А. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-17:00.
  4. м. Хмельницький: вул. Свободи, 79. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-18:00.
  5. м. Ужгород: пл. Петефі, 47, офіс 403. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 9:00-17:00.
  6. м. Тернопіль: вул. Й. Сліпого, 7 (ТВЦ Атріум, -1 поверх). Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-17:00
  7. м. Кам’янець-Подільський: вул. І. Огієнка, 10А. Графік роботи: понеділок-п’ятниця, 10:00-18:00.

Share this post