У Херсоні незабаром відкриють центр психосоціальної підтримки для допомоги людям

У Херсоні незабаром відкриють центр психосоціальної підтримки для допомоги людям

Ситуація, яка склалась в Україні, може стати джерелом багатьох проблем для нашої держави, у тому числі й для психічного здоров’я. Адже ще з 2014 року більшість українців у стані перманентної емоційної напруги: Революція Гідності, окупація Криму й частини Луганської та Донецької областей, вимушений переїзд людей, втрачені будинки, роботи, звичне життя, родинні зв’язки, початок повномасштабного вторгнення на території України та життя в тимчасовій окупації. Усі ці фактори неодмінно впливають і на психологічний стан громадян. Тому необхідно продумувати шляхи рішення даних проблем вже зараз.

Саме з цього приводу сьогодні, 23 листопада 2022 року, Віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко взяв участь у круглому столі, присвяченому темі фізичної та психологічної реабілітації громадян, постраждалих від наслідків російської агресії в Україні.

«Психосоціальна підтримка є одним з напрямків роботи Товариства Червоного Хреста України. Наразі діяльність впроваджується у 19 областях України, але незабаром планується відкриття ще одного центру з психосоціальної підтримки у 20 області – Херсонській», – зазначив Павло Розенко.

«Ми вже відновлюємо роботу нашої організації на деокупованій території Херсонської області, зокрема з початку звільнення територій розпочали доставку гуманітарної допомоги населеним пунктам області. Товариство Червоного Хреста України виділило 70 млн грн для відновлення енергопостачання області та на закупку буржуйок для обігріву. Крім того, планується запровадження програми грошової допомоги мешканцям Херсонщини, аналогічну тій, що працювала на деокупованих територіях Харківської області».

За круглим столом не лише розглядалися питання фізичної та психологічної реабілітації громадян України, але й був створений діалог між владою та громадським сектором для напрацювання механізмів подальшої співпраці щодо розв’язання нагальних питань. Наприклад, питання щодо оновлення нормативно-правової бази з даного питання, державна підтримка залучення санаторно-курортних установ до лікування, оздоровлення та реабілітації постраждалих від бойових дій осіб, напрацювання співпраці між державним і громадянським сектором, волонтерами і недержаними установами для ефективної й швидкої реабілітації та соціалізації громадян, що постраждали від війни.

Share this post