Тренінги з Першої психологічної допомоги від Червоного Хреста України – важлива складова у психологічній підтримці населення

Тренінги з Першої психологічної допомоги від Червоного Хреста України – важлива складова у психологічній підтримці населення

З початком ескалації збройного конфлікту в Україні потреба у навчанні населення навичкам надання першої психологічної допомоги (ППД), особливо працівників організацій, які допомагають людям під час надзвичайних ситуацій, значно зросла. Такі тренінги дуже актуальні і потрібні для роботи із населенням, яке постраждало від конфлікту. Адже вони дають учасникам розуміння про існуючі реакції на стрес, способи заспокоєння людей, які стикнулись із кризовими подіями, та розповідають, як підтримати оточуючих та потурбуватися про себе.

Тренінги з першої психологічної допомоги проводяться в рамках впровадження проекту «Посилення потенціалу з подолання труднощів та стійкості найбільш уразливих домогосподарств у Східній Україні, які постраждали внаслідок конфлікту», який реалізується Товариством Червоного Хреста України сумісно з консорціумом ACTED. Проект також передбачає надання іншої допомоги, в тому числі і психосоціальної підтримки (ПСП), мешканцям сходу країни, які вимушено залишили свої домівки та переїхали до західних регіонів. Команда ПСП з початку літа цього року провела тренінги з ППД для соціальних працівників та співробітників ДСНС України в Чернівцях та Мамаївці Чернівецької області, а також психологів й соціальних працівників у місті Самбір Львівської області. Подальші тренінги з ППД будуть проводитись для представників місцевих громад, лікарів, поліції, працівників ВЦА та ДСНС України, соціальних працівників, психологів та організацій, що допомагають населенню під час надзвичайних ситуацій.

Найближчим часом планується також проведення інформаційних сесій, які дозволять поширити знання про ППД серед населення, та заходів з психосоціальної підтримки для дорослих. Ці заходи спрямовані на те, щоб люди змогли краще адаптуватися до нових умов життя та знизити рівень стресу через важкі події, які їм довелося пережити.

Share this post