У Тернополі працює 5 Мобільних медичних бригад

У Тернополі працює 5 Мобільних медичних бригад

У Тернопільській обласній організації Товариства Червоного Хреста України вже більше місяця працюють 5 Мобільних медичних бригад.

Мобільні медичні бригади – це унікальні підрозділи медичних професіоналів, які роблять медико-діагностичну допомогу доступною для населення, яке постраждало від збройного конфлікту і знаходиться в населених пунктах із обмеженим доступом до медичних послуг. Зокрема лікарі та медсестри бригад здійснюють терапевтичні обстеження: вимірюють артеріальний тиск, рівень глюкози в крові, сатурацію крові, ЕКГ, оглядають та обстежують пацієнтів тощо. Також людям надають рекомендації та призначають лікування. Наразі у Тернопільській області на Мобільних медичних бригадах Червоного Хреста України працює 28 медичних працівників, з яких 16 – внутрішньо переміщені особи.

Нагадуємо, Товариство Червоного Хреста України синхронізує діяльність своїх Мобільних медичних бригад із державними органами медицини і є їхнім партнером. Їх діяльність підсилює потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій у найвіддаленіших населених пунктах областей України.

Share this post