На Закарпатті для волонтерів ЗШР було проведено ряд тренінгів

На Закарпатті для волонтерів ЗШР було проведено ряд тренінгів

На Закарпатті волонтери Загону швидкого реагування щотижня вдосконалюють свої знання та вміння надавати людям допомогу на місці надзвичайних подій.

Нещодавно до команди долучилося 42 нових добровольців, які впродовж декількох днів успішно пройшли спеціальну підготовку. Тепер нові волонтери вміють надавати всю необхідну допомогу постраждалим, а також взаємодіяти з командою Загону швидкого реагування та рятувальниками, щоб максимально оперативно реагувати на надзвичайні ситуації.

Також міжнародні партнери Червоного Хреста України проводять тренінги для волонтерів. Наприклад, на вихідних волонтери Загону швидкого реагування навчалися за програмою WASH – Water Sanitation and Hygiene. Тренінг провели фахівці Червоного Хреста Австрії за сприяння Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Команда навчилася різними способами очищувати воду, зокрема відстоюючи під сонцем та обробляючи хлором. Також здобули навички вимірювання показників кислотності та хлорованості. Такі знання допомогли зрозуміти волонтерам, як забезпечити життєздатність наметових містечок і якісно задовольнити санітарно-гігієнічні потреби людей, які у них проживають.

За плечима волонтерів Загону швидкого реагування Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України десятки тренінгів, у тому числі з допомоги у транспортуванні маломобільних осіб (lift assist) та моніторингуванні базових показників тяжкохворих пацієнтів (тиск, пульс, рівень глюкози, оксигенації тощо).

Закарпатська область має потужну команду підготовлених спеціалістів Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, яка є міцною опорою регіону у реагуванні на різні надзвичайні ситуації.

Пишаємося завзяттям волонтерів вдосконалюватися, навчатися й здобувати нові навички та знання.

Share this post