У Миколаєві волонтери Червоного Хреста України забезпечують населення питною водою

У Миколаєві волонтери Червоного Хреста України забезпечують населення питною водою

У квітні через обстріли Миколаїв був відключений від водопостачання. Люди не могли забезпечувати базові потреби: приготування їжі, вживання води, підтримка гігієни тощо. З початку кризи волонтери Миколаївської обласної організації Червоного Хреста України організували доставку води до районів міста, щоб забезпечити покриття мінімальних потреб у воді людей міста.

Згодом ситуація з водозабезпеченням дещо покращилася: технічну воду у кранах розпочали давати за розкладом – коли в певні години дня, коли – через день-два. Але нестабільність технічної води й дефіцит питної води залишається гострим.

Зараз волонтери Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України організували чотири пункти видачі питної води. Наприклад, на одному з таких пунктів встановлена накопичувальна ємність для води у 20 000 л з 10 точками подачі питної води високого ступеня очистки методом зворотнього осмосу.

Також на території водолікарні Червоний Хрест України спільно з партнерами та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста встановив фільтраційну установку доочистки води з артезіанської скважини. Ця система забезпечує видобуток, транспортування, глибоке очищення, зберігання та видачу придатної для пиття води. За добу така установка видає близько 50 000 л питної води.

Всього волонтери сформували парк цистерн з питною водою в 70 000 л. Продовжується процес встановлення другої фільтраційної установки для видобутку й очищення води, аби покрити потреби населення міста у воді.

Share this post