Як розподіляються благодійні пожертви, які надходять до Червоного Хреста України

Як розподіляються благодійні пожертви, які надходять до Червоного Хреста України

? Всі кошти з благодійних пожертв Червоний Хрест України спрямовує на допомогу населенню на території України, яке постраждало під час війни.
Всього, з 24-го лютого на рахунки Червоного Хреста України в гривневому еквіваленті надійшло 767,5 млн гривень.
Кошти отримано від:
– українських та міжнародних благодійників (пересічних громадян та корпоративного сектору)
  • 391, 30 млн грн
  • 0,12 млн CHF
  • 0,93 млн GBP
  • 2,87 млн EUR
  • 6,22 млн USD
– іноземних партнерів з Міжнародного Руху (від Національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісця з різних країн)
  • 0,187 млн CHF
  • 0,675 млн USD
  • 1,193 млн EUR
Ці благодійні внески надійшли на рахунки Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України.
? За кошти благодійників закуповуються медикаменти, продукти харчування, засоби особистої гігієни та інші речі першої необхідності.
Закупки відбуваються згідно до запитів, які надійшли до Червоного Хреста України від місцевої влади, лікарень, громад та доставляються централізовано через осередки Червоного Хреста України в залежності від потреб населення у кожному регіоні. Тобто, медикаменти, продукти харчування та речі першої необхідності доставляють у лікарні, громади, гуманітарні пункти, що відкриті при державних органах місцевої влади в областях згідно їхніх запитів про потребу, а також у мобільні палатки (шатрах), що надають допомогу усім постраждалим.
В окремих випадках, гуманітарна допомога доставляється адресно.
? Використання благодійних пожертв.
З 24-го лютого, Червоний Хрест України закупив гуманітарну допомогу на майже 143 млн гривень. Грошові внески використовувалися наступним чином:
  • 18,5 млн гривень – закуплено медикаменти та інші лікарські засоби;
  • 1,9 млн гривень – продукти харчування;
  • 14,5 млн гривень виділені на програму продуктових ваучерів. Такий ваучер (на суму 2200 гривень) дає змогу людині самостійно придбати продукти першої необхідності й покрити базові потреби;
  • 50 тис гривень – на закупку засобів особистої гігієни;
  • 92 млн гривень – на облаштування спальних місць для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ліжка-розкладачки, ковдри, подушки, матраци тощо).
Крім того, 1,5 млн гривень передано на пальне для забезпечення логістичної підтримки. А також 14,5 млн гривень було передано обласним організаціям Червоного Хреста України для покриття потреб населення на місцях.
Решта коштів, які надійшли на рахунок Червоного Хреста України будуть спрямовані на подальшу закупівлю гуманітарної допомоги постраждалому населенню виключно на території України.
? Щодо гуманітарних вантажів, то переважно вони надходить від Національних Товарств Червоного Хреста і Червоного Півмісяца з-за кордону, але також Червоний Хрест України отримує таку допомогу і від різних бізнес організацій.
В період з 24-го лютого було прийнято та розподілено 1888,5 тонн гуманітарної допомоги по всій Україні.
Гуманітарний вантаж містить найнеобхідніше для людей: ліжка-розкладачки, ковдри, продукти, вода, шампуні, гелі, мило, підгузки для дітей та дорослих, дитяче харчування, рушники, аптечки, перев’язувальні набори, медикаменти, предмети чоловічої та жіночої гігієни, одяг, спальні мішки, обігрівачі, матраци, постільну білизну, корм для тварин тощо.
Благодійна підтримка дає змогу Червоному Хрест України надати допомогу найвразливішим людям, які опинилися в скрутному становищі та потребують термінової допомоги. Всього, за останній місяць Червоний Хрест України надав допомогу понад 400 000 людей.
Червоний Хрест України вже 103 роки служить на благо населення України. Ми прагнемо залишатися прозорими та підзвітними перед нашими донорами, партнерами та отримувачами допомоги.

Share this post