В Івано-Франківській області пройшли навчання щодо зниження ризиків від НС

В Івано-Франківській області пройшли навчання щодо зниження ризиків від НС

Навчання «Управління процесом зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні громад» було проведене 7-11 грудня для сіл Студінка та Середній Бабин Калуського ОТГ Івано-Франківської області, що не раз страждали від повені.

Програма навчання включала в себе:

  • 6-годинний тренінг з першої психологічної допомоги,
  • 6-годинний тренінг з першої допомоги,
  • 3-денний тренінг зі зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні громад.

Навчання проводили досвідчені інструктори Маріупольської організації Товариства Червоного Хреста України, волонтери загону швидкого реагування Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Також для проведення тренінгу з першої допомоги були залучені волонтери загону швидкого реагування Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Учасниками стали місцеві активісти разом із старостою Студінського старостинського округу, також представники Управління з питань надзвичайних ситуацій (НС) та червонохрестовці.

Протягом навчання учасники вивчали реакції людей у кризових ситуаціях, основні принципи надання першої психологічної допомоги, важливість турботи про себе, також присутні отримали знання щодо дій при різних травмах і мали можливість відпрацювати навички надання першої допомоги та спробувати себе у ролі як рятувальника, так і постраждалого. Учасники були навчені методиці зменшення ризиків від НС: проведенню аналізу загроз, вразливостей, ресурсів та організацій на місцевості, отримали досвід роботи із картами та матрицею ризиків, а також згуртувались та написали план підготовки та реагування на повені для сіл Студінка та Середній Бабин.

По завершенню заходів 9 учасників отримали сертифікати з усіх трьох напрямків тренінг, а також набори зі зменшення ризиків від НС з шоломами, протипожежними костюмами, вогнегасниками, багорами та ломами пожежними, сокирами тощо. Всі учасники залишили гарні відгуки і підтвердили необхідність подібних заходів задля розуміння дій при НС, а також відзначили використання карт як найкориснішого помічника при плануванні дій та візуалізації даних.

5-денний тренінг проходив в рамках проєкту «Реагування на повені на Західній Україні, DREF» за підтримки Товариства Червоного Хреста України, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Данського Червоного Хреста.

 

 

Share this post