COVID-19: інформаційна кампанія ТЧХУ охопила вже понад 240 тис. громадян

COVID-19: інформаційна кампанія ТЧХУ охопила вже понад 240 тис. громадян

З метою зниження ризиків поширення коронавірусної інфекції COVID-19, Товариством Червоного Хреста України створено інформаційні матеріали з профілактики захворювання. Відео, друковані плакати та кишенькові пам’ятки розроблені Червоним Хрестом України на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та схвалені Міністерством охорони здоров’я України.

Відео (https://bit.ly/urcs1, https://bit.ly/urcs2) виконані методом скрайбінгу, який дозволяє простою мовою розповісти про коронавірус та методи профілактики, використовуючи мальований відеоряд. Дивитися таке відео однаково цікаво і дітям, і дорослим. Відео транслюються на телебаченні та в соціальних мережах. Зокрема, в інтернеті відео-ролики вже переглянули понад 240 тис. користувачів. Друковані матеріали поширюються через обласні державні адміністрації та Державну прикордонну службу. Готуємо додаткові матеріали для поширення через місцеві відділення Червоного Хреста України по усій країні.

Згідно з Законом України «Про Товариство Червоного Хреста України», Товариство співпрацює з державними органами та виконує допоміжну роль. Саме тому Червоний Хрест України наразі об’єднує зусилля з органами державної влади, входить до тимчасових протиепідемічних комісій при облдержадміністраціях, координує дії з уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності, вже шостий день поспіль входить в оперативний штаб у Нових Санжарах, координує, отримує від волонтерських організацій, компаній, небайдужого населення допомогу, закуповує необхідне для людей, які перебувають в обсервації, та передає до медичного центру. За весь час роботи до Медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари», де перебувають 72 людини, евакуйовані з Китаю, і 22 члени екіпажу та супроводжуючого медичного персоналу, було зібрано та передано допомоги на майже 287 тис. грн. Оскільки 22 лютого Медичний центр заборонив передавати їжу з міркувань безпеки людей у обсервації, близько 300 кг продуктів Червоним Хрестом було передано до шкіл-інтернатів і дитячих будинків сімейного типу.

Share this post