Інтер: на Київщині працює оновлений логістичний центр Червоного Хреста

Інтер: на Київщині працює оновлений логістичний центр Червоного Хреста

На Київщині запрацював оновлений логістичний центр Товариства Червоного Хреста України. Відбудували старі приміщення за підтримки однієї із німецьких компаній. Для чого потрібні такі центри та що там зберігають – знають журналісти “Подробиць”.

Сюжет можна подивитися за посиланням.

Тут знаходяться ковдри, постільна білизна, гігієнічні набори, тобто ось це, що ви бачите тут – 4000 ковдр, 2500 постільної білизни і 2500 гігієнічних наборів. Це те, що ми можемо зібрати у наші вантажівки буквально за 2 години у разі настання надзвичайної ситуації і надати допомогу в такий короткий час близько 3000-4000 тисяч сімей.

А ще тут з’явилося все для розгортання табору тимчасового перебування: польові кухні, медичні курені й намети-їдальні. Це оновлений логістичний центр із підготовки та реагування на надзвичайні ситуації в Україні.

“Зробили більш комфортним перебування людей, які працюють над дистрибуцією грузів тут , також більш безпепчне зберігання гуманітарної допомоги. У нас збудовані три нові адміністративні приміщення адміністративного типу і один невеличний склад, який має можливість регулювати температурний режим або робити тепло або охолоджувати в залежності від того, яка там буде продукція зберігатися”, – говорить Лілія Білоус, генеральний директор Товариства Червоного Хреста України.

Раніше будь-які речі Товариство Червоного Хреста зберігало у занедбаних ангарах. Там протікав дах, не було підлоги й підйомників. Збудувати і наповнити нові приміщення допомогло Німецьке товариство міжнародної співпраці.

“На всій цій території, що ви бачили було тільки два старих склади , які побудовані ще у 1996 році і з 96 року вони взагалі не ремонтувалися”, – говорить Максим Доценко,заступник генерального директора Товариства Червоного Хреста України.

“Важливо мати не тільки гуманітарну лікарню, а й місце, де гуманітарну допомогу можна правильно зберігати. Уряд Німеччини ухвалив рішення про підтримку України. За останні роки ми провели приблизно 200 будівельних заходів. Йдеться про реконструкцію дитячих садочків, лікарень і, до прикладу, оцієї споруди – складських приміщень “, –  говорить Бербель Швайгер, директор проекту GIZ Ukraine.

Тепер у разі природного катаклізму або надзвичайної ситуації, завдяки запасам недоторканих складів можна буде швидко забезпечити людей, які позбулися даху над головою, необхідним мінімумом речей.

Share this post