На Запоріжчині завершився проект із популяризації культури ненасильства та миру

На Запоріжчині завершився проект із популяризації культури ненасильства та миру

У місті Запоріжжі в період з січня по липень місяць 2019 року реалізовувався проект «Побудова потенціалу локальної організації в сфері популяризації культури ненасильства та миру в Україні», який був спрямований на розвиток потенціалу ТЧХУ і 3 інших партнерських місцевих організацій громадянського суспільства щодо підвищення соціальної згуртованості і просування культури ненасильства в світі і в приймаючих громадах, що постраждали в результаті збройного конфлікту в Україні.

Ціль проекту: громада зможе мобілізувати людські, соціальні та інтелектуальні ресурси, щоб самостійно та стабільно працювати над створенням соціальної згуртованості, а також сприяти культурі ненасильства та миру в місцевому контексті.

Завдання 1: ТЧХУ та  три громадські організації у Запорізькій області налагоджують тісні зв’язки та співпрацюють між собою з питань соціальної згуртованості та інтеграції різних соціальних груп.

Завдання 2: 360 осіб здатні сприяти розвиткові культурі ненасильства і миру за допомогою ініціативи YABC та інших соціальних заходів.

Завдання 3: ТЧХУ та інші ГО підвищили свій потенціал у сфері залучення, мотивації та координації волонтерів щодо реалізації соціальних заходів.

В ході проведення проекту було досягнуто таких показників:

2.1 Кількісні результати:

  1. Всього в заходах проекту взяло участь 3080 осіб
  2. З них 698 унікальних бенефіціарів
  3. 1960 чоловік взяло участь у вуличних акціях
  4. 1257 чоловіків і +1823 жінки
  5. Проведено 73 заходи за 6 місяців проекту
  6. З них 6 моніторингових візитів
  7. 6 зустрічей з представниками партнерських організацій
  8. 22 Соціальних акцій
  9. 25 УАВС-активностей
  10. 6 вступних курсів
  11. 6 зустрічей з волонтерами
  12. 1 тренінг з УАВС для наставників
  13. 1 дводенний тренінг Волонтерський менеджмент

2.2 Якісні результати:

  1. 77 осіб пройшли більше 2-х тим УАВС
  2. 16 наставників з УАВС

3.36 чоловік пройшли 2-х денні тренінги на теми УАВС (8-9 тем)

  1. команда волонтерів 28 осіб
  2. Спільні заходи з 13 партнерськими організаціями
  3. 20 волонтерів з 5 областей пройшли 2-х денний тренінг Волонтерський менеджмент та багато іншого

Завдяки цьому проекту і волонтери і бенефіціари і місцеві жителі міста Запоріжжя відчули наскільки необхідна навіть маленька допомога, тим хто дійсно її потребує, зрозуміли своє відношення до інших людей, намагались стати трішки кращими та толерантнішими до інших людей та до всього світу цілком. Це підтверджують і ті приклади, які були досягнені завдяки проекту

Приклад 1

Необхідна була допомога Раді ветеранів, відвідування хворих і немічних людей похилого віку, які проживають в поодинці, після круглого столу та інформування про цю ситуацію через інші ГО знайшли 6 волонтерів, які допомагали раді ветеранів, відвідували і перевіряли стан здоров’я підопічних.

Спасибі волонтерам Червоного Хреста, вони ніколи не приходять з порожніми руками, і ось зараз не тільки порадували наших бабусь, а й допомогли в пошуку людей – голова Ради Ветеранів – Іванова Людмила Григорівна

Приклад 2

Не дивлячись на те, що вже 5 років відбувається збройний конфлікт на сході України, і внутрішньо переміщені особи, багато хто вже знайшли постійне життя і роботу в інших містах, часто зустрічаються моменти, де їх утискають або дискримінують, за допомогою УАВС-активностей, багато людей відчули, що відчувають на собі ВПЛ, і почали допомагати, хто чим може, аж до того, що приносили їжу безпосередньо в будинок, де знімали квартиру люди переїхали з окупованих територій.

Нікому не бажаю відчути це на своїй шкурі, поки горе не відбудеться у тебе, ніхто нічого робити не буде, це і найстрашніше в нашому світі – Постол Олена

Проведення УАВС-активностей

Команда волонтерів, які живуть культурою ненасильства і світу, і не тільки розповідаючи оточуючим про темах і навичках, а й особистим прикладом показують, що означає жити в гармонії з собою і навколишнім світом, допомагати собі та іншим, бути чуйним, не втрачати себе і вірити в краще.

Share this post